Hoppa till sidans innehåll

Info till föräldrar


Tips till föräldrar som har barn i skridskoskola 

Var i tid

För att alla barn ska få ut mesta möjliga av träningen vill vi att ni är på plats i tid! Vi prickar av närvaro inne i ishallen med start ca 15 minuter innan träningen startar.

Hjälm

Fram till dess att barnen har klarat det så kallade grundtestet så är det obligatoriskt med hjälm. Därefter kommer tränaren att göra en bedömning om åkaren har rätt nivå för att successivt vänja sig av med hjälm.

Kläder

Vi rekommenderar att barnen har varma och smidiga kläder på sig under träningen. Det innebär att vinteroveraller och jeans är mindre lämpliga vid träning. Klä gärna era barn lager på lager, med en tröja/jacka som lätt kan tas av om barnet blir varmt. Mjukisbyxor, wct, trikåer samt fleece är bra kläder.

Skridskor

Den första tiden ställer vi inte krav på att barnen har skridskor med taggar. När barnen klarat märke 2 kommer träningen att bli mer konståkningsorienterad vilket då innebär att vi rekommenderar skridskor med taggar. Det viktigaste vid val av skridskor är att de är stadiga och inte för stora. Lika viktigt som en stadig skridsko är att skenan är slipad! Låt aldrig barnen gå utan skydd på skenan. Redan efter en kort promenad blir skäret slött. Efter träningen är det viktigt att torka av skenan med en mjuk trasa.

Skridskojohan i Blackeberg har ett stort urval av begagnade och nya bra skridskor och där går även bra att slipa skridskorna.

Under träningen

Vi vill att föräldrarna under lektionen sitter på läktaren, på så sätt blir barnen mindre störda under träningen. Vår erfarenhet är att åkarna har lättare att koncentrera sig och ta del av tränarnas instruktioner om föräldrarna drar sig tillbaka när lektionen börjar.

Märken

Under säsongen kommer vi att erbjuda barnen att ta märken så att barnen är i rätt grupp. Det händer att vi flyttar barnen mellan grupper så att samtliga barn får ut mesta möjliga av skridskoskolan.

Klicka här för att läsa mer om skridskoskolemärken.

Uppvisning

Vi har en uppvisning per säsong, en vid jul och en på våren och skridskoskoleåkare uppträder tillsammans med övriga åkare.

Uppdaterad: 18 JUL 2012 22:36 Skribent: Styrelsen

 

Instagram

Postadress:
Ekerö Konståknings Klubb - Konståkning
Lubova Vodolazska, Torsbergsvägen 8
17975 Skå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info